Naar homepage
Nieuws

Merel begon een studentenhuis voor mensen met een beperking

foto: De Wondere Wereld
  1. Nieuwschevron right
  2. Merel begon een studentenhuis voor mensen met een beperking

Jaarlijks beginnen duizenden jongeren aan hun studie. Velen van hen gaan ook op kamers. Toch is er één groep jongeren die bijna niet op kamers gaat. Voor mensen met een beperking is op kamers gaan alles behalve vanzelfsprekend. Merel Durand werkt al jaren in de gehandicaptenzorg en besloot om samen met een collega een studentenhuis op te zetten voor mensen met een beperking.

In het centrum van Vorden staat 'Huize Midwijck'. Een studentenhuis voor jongeren met een verstandelijke beperking. Sinds januari 2021 wonen en werken acht jongeren in de leeftijd van 17 tot 21 samen in dit huis.

Het idee voor dit unieke studentenhuis ontstond een aantal jaar geleden toen Merel Durand en Wilma van Leeuwen zich afvroegen waarom mensen met een beperking zo weinig in een studentenhuis gaan wonen.

Met een rugzak vol ervaringen in de gehandicaptenzorg zijn ze samen het avontuur aangegaan om van hun droom werkelijkheid te maken. Na een intensieve periode van klussen en voorbereiding opende in januari studentenhuis 'Huize Midwijck', beter bekend als de Wondere Wereld.

KX-dj Joy Stempher belde met Merel om meer te weten te komen over dit unieke project.

Wil je meer weten over dit bijzondere initiatief? Check dan de website van de Wondere Wereld.

3FM ging eerder deze maand langs bij de Wondere Wereld om in gesprek te gaan met de bewoners van het studentenhuis. Ben je benieuwd hoe zij hun studentenhuis ervaren? Klik dan hier.