Naar homepage
Nieuws

Emma Somsen luistert: de nieuwe RIMON

  1. Nieuwschevron right
  2. Emma Somsen luistert: de nieuwe RIMON

Iedere week luistert KX-dj Emma Somsen naar een nieuwe track en deelt ze haar bevindingen. In deze editie: de nieuwe van RIMON.

Als mensen me vragen naar wat voor muziek ik luister, is mijn antwoord altijd ‘alles’. Dit klinkt misschien als een cliché, maar zo voelt het voor mij echt. Ik probeer alle nieuwe muziek een kans te geven en mijn streven is om iedere week minstens één nieuwe artiest te ontdekken. De week is nog maar net begonnen en het is me weer gelukt: RIMON. Deze Amsterdamse zangeres scoorde in 2018 een hit met haar nummer ‘Grace’, maar op de een of andere manier heb ik die gemist. Gelukkig kwam ik wel haar nieuwe single ‘The Morning’ tegen. Dit is een sensueel soulnummer met een chille beat eronder, precies wat ik kan gebruiken in deze tijd van quarantaine.

Te goed?
Te goed om Nederlands te zijn, heb je die uitspraak weleens gehoord? Ik ben deze een aantal keer tegengekomen wanneer mensen spreken over een Nederlandse artiest die internationaal doorgebroken is en waarvan ze niet verwachten dat ze hetzelfde geboorteland delen. Het is een uitspraak waar ik weleens gefrustreerd over raak: hoezo te goed om Nederlands te kunnen zijn? Kennen wij in Nederland niet ook ontzettend veel toffe artiesten?

RIMON lijkt deze gedachte met me te delen. Ondanks haar enorme succes van de afgelopen tijd en het feit dat ze op poppodia in onder andere Manchester, Berlijn en Dublin te vinden is, houdt ze grote internationale platenlabels nog op een afstand. Ze houdt zelf de touwtjes in handen en laat haar hoofd niet op hol brengen door de wereld die zich nu voor haar lijkt te openen. Ik kan het wel waarderen, ze blijft lekker bij zichzelf en verliest Nederland niet het oog.

Routine
The morning
The evening
The kitchen
Repeating

Dit zijn de eerste vier regels uit het refrein van ‘The Morning’. Het is een tekst die spreekt over een vast patroon, een soort dagelijkse routine waar je in zit. Voor mij was het vinden van een bepaalde routine of patroon nogal moeilijk in deze tijden van quarantaine. Ik mis mijn routine en heb vooral de eerste paar dagen echt moeite gehad met het ontwikkelen van een nieuw ritme, en met mij waarschijnlijk heel veel anderen. Nu ik het gevoel heb meer in een ‘quarantaine-flow’ te zitten, ziet mijn nieuwe routine er ongeveer zo uit als RIMON beschrijft. Veel minder druk en vol dan normaal. Ik spendeer opeens ontzettend veel tijd in de keuken en heb het taarten bakken helemaal ontdekt. Ook wandel ik dagelijks een heel stuk in de wijk, met uiteraard anderhalve meter afstand van iedereen die ik tegenkom.

Heb jij ook nog wat moeite met het ontwikkelen van een nieuwe routine voor de komende paar maanden? Probeer eens met iets kleins: maak bijvoorbeeld elke ochtend een uitgebreid ontbijt voor jezelf. Of wandel ook iedere dag een rondje in je wijk en zet deze nieuwe track van RIMON op. Door de chille beat loop jij iedereen eruit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.