Lees

Tonight Tonight is de nieuwe KX Essential

foto: KX
  1. Nieuwschevron right
  2. Tonight Tonight is de nieuwe KX Essential

Iedere week zoeken we bij KX een nummer uit wat je niet mag missen. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is dat nummer Tonight Tonight van Celeste. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

Ze is het grote Britse talent van dit moment Celeste. De zangeres won vorig jaar BBC Sound Of en daarmee trad ze in de sporen van onder andere Adele, Sam Smith en Florence + the Machine. Niet het minste rijtje dus. Ze wordt door sommigen ook wel de liefdesbaby van Adele en Amy Winehouse genoemd en dat is niet gek. Met haar warme, volle stemgeluid weet ze elk nummer tot een sprookje te laten klinken.

Dat je met zo'n stem niet alleen maar langzaam en zware nummers hoeft te zingen bewijst ze met haar debuutalbum Not Your Muse. Het album is ontzettend veelzijdig, met een geweldige mix tussen slow music en uptempo nummers. en met een mix van pop en soul weet Celeste vele groepen aan te spreken. Eén van onze favorieten op dit moment is Tonight Tonight.

Het nummer is aanstekelijk, uptempo en heerlijk dansbaar. Tonight Tonight is een liefdesliedje voor haar Celeste haar partner Sonny. In het begin van hun relatie werkten ze beiden lange dagen. Tegen de tijd dat ze elkaar zagen was het al laat en alle romantiek vond dan ook pas 's avonds plaats. Het nummer is volgens Celeste een vertaling van haar gevoelens die ze toen had en de woorden die ze op dat moment had willen zeggen.

De komende week ga je 'Tonight Tonight' extra vaak horen op NPO KX. De videoclip van het nummer check je hieronder. Het debuutalbum 'Not Your Muse' van Celeste is nu overal te beluisteren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.