Naar homepage
Nieuws

"Het starten van een muzikaal project tijdens corona was best wel een risico"

  1. Nieuwschevron right
  2. "Het starten van een muzikaal project tijdens corona was best wel een risico"

2020 is een rot jaar, dat wisten we al. We kunnen niet naar festivals, concerten worden verplaatst of afgezegd en nieuw talent ontdekken is een stuk lastiger geworden. Stel je dan eens voor hoe het is om als artiest begin 2020 vol goede moed aan je carrière te beginnen. Je krijgt een enorme klap te voorduren en dat is precies wat ook de Friese zanger Haitze overkwam.

De 24-jarige Friese zanger begon afgelopen jaar vol goede moed aan zijn muzikale carrière. Al snel bleek Corona roet in het eten te gooien. De feestelijke lancering van de eerste EP van Haitze, die tegelijk met zijn diplomering voor het conservatorium zou zijn, werd afgeblazen. In plaats daarvan werd de lancering online gedaan, via een livestream. Iets waar Haitze zelf niet echt enthousiast over was. Het voelde namelijk koud en kil om in een lege zaal tegen een lens te praten en te zingen.

Desondanks gaat Haitze niet bij de pakken neerzitten. De indiepop artiest besloot er het beste van te maken en werkte lekker door aan nieuwe muziek. En ondanks corona mocht hij gelukkig ook toch nog een paar keer optreden. Iets wat, ondanks het kleine publiek, een feestje was en echt voelde als thuiskomen.

Afgelopen vrijdag belde KX-dj Joy met Haitze over zijn nieuwe muzikale project, hoe het is om in 2020 beginnend artiest te zijn en over zijn nieuwe nummer We're All Kids. Dat gesprek check je hieronder!