Lees

Ook radio-dj worden?

foto: The Cool Quest
  1. Nieuwschevron right
  2. Ook radio-dj worden?

Kun jij anderen vermaken met jouw verhalen, heb je een goede stem en heb je liefde voor muziek? Dan ben jij misschien wel degene die we zoeken! Geef je op voor de gratis radio-opleiding van de NPO!

De NPO is altijd op zoek naar nieuw talent! Ben (of ken) jij de ideale kandidaat? Geef je hieronder op!

Als jouw inzending ons aanspreekt word je uitgenodigd voor een kennismaking en workshop radiomaken. Als we potentie in je zien ga je een paar weken voor een aantal uur in de off air studio aan de slag en werk je naar een demo toe. Deze demo wordt uiteindelijk beoordeeld door de coördinator van NPO KX om te bepalen of je klaar bent voor een live programma of dat je toch beter ervaring kunt opdoen bij een lokaal radiostation.

Als je wordt toegelaten ga je een wekelijkse liveshow op KX maken. Daarbuiten word je gecoacht en begeleid. Jouw voortgang wordt regelmatig geëvalueerd. Sommige mensen zitten 4 maanden bij KX en stromen uit, anderen blijven 1,5 jaar en gaan vervolgens de nacht in op een hoofdzender. Het ligt aan je ontwikkeling en talent. Ons doel is om het maximale uit jou te halen en je alle kneepjes van het vak te leren!

Check onze Veelgestelde vragen pagina voor meer informatie over het traject.