Naar homepage
Nieuws

Chef'Special werkt aan een bijzonder project met War Child
EO

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Chef'Special werkt aan een bijzonder project met War Child

Chef'Special is sinds eind vorig jaar ambassadeur van War Child. De band zet zich doormiddel van muziek in voor 160 miljoen kinderen die opgroeien in conflictgebieden en kampen met geweld en verlies. KX-dj Niels Schagen belde met Joshua Nolet van Chef'Special om te praten over deze bijzondere samenwerking.

Sinds november 2020 is Chef'Special ambassadeur van War Child, een organisatie die zich inzet voor voor kinderen die opgroeien in conflictgebieden. De samenwerking was volgens Joshua Nolet, leadzanger van de band, een logische stap: 'Al jaren zetten wij ons als band in om kinderen in en uit oorlogsgebieden te steunen. Het is een eer om dat nu ook als ambassadeur van War Child te kunnen doen'.

De band bezocht vlak na het begin van de samenwerking een bassischool in Tilburg, hier gingen ze in gesprek met gevluchte kinderen. Ook maakte de band muziek met de kinderen en dat zorgde voor veel liefde.

Quote

'Het was zo gaaf om te zien hoe vrij ze zich voelden toen we samen muziek maakten.'

Joshua Nolet

Het afgelopen halfjaar is de band vaker bij de school geweest om muziek te maken. Momenteel werkt Chef'Special samen zelfs met de kinderen van de basisschool aan een nieuw nummer, dat voor de zomer af zal zijn.

KX-dj Niels Schagen sprak Joshua van Chef'Special om te praten over hun activiteiten voor War Child en het nieuwe nummer.