Naar homepage
Nieuws

Waarom moeten er meer vrouwen in de Tweede Kamer komen?
NTR

  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom moeten er meer vrouwen in de Tweede Kamer komen?

Over een kleine week mogen wij weer naar de stembus. Nederland stemt dan voor de Tweede Kamer. Dit jaar is er meer dan ooit aandacht voor de verhoudingen in die kamer. Belangrijk punt; het aantal vrouwen in de kamer. KX-dj Lisa Konings sprak vorige week met Devika Partiman over het belang van vrouwen in de politiek.

Op dit moment bestaat de Tweede Kamer voornamelijk uit mannen met een lichte huidskleur en een hoog opleidingsniveau. Volgens velen moet hier iets aan veranderen. De Tweede Kamer moet een betere afspiegeling worden van Nederland. Hiervoor moeten er onder andere meer mensen van kleur in de kamer, meer mensen met een ander opleidingsniveau en meer vrouwen. KX-dj Lisa Konings sprak met Devika Pertiman, oprichtster van Stem Op Een Vrouw, over het belang van meer vrouwen in de Tweede Kamer.

NPO 3FM, NPO FunX en NPO 3 zetten zich samen in om zoveel mogelijk jongeren naar de stembus te krijgen. Samen hebben ze het platform 'Zet Je Stem Niet Op Mute' opgezet, om jongeren te informeren over de politiek en te motiveren om op 17 maart te gaan stemmen. Meer weten? Klik hier!