Naar homepage
Nieuws

Emma Somsen luistert: de nieuwe A R I Z O N A

  1. Nieuwschevron right
  2. Emma Somsen luistert: de nieuwe A R I Z O N A

Iedere week luistert KX-dj Emma Somsen naar een nieuwe track en deelt ze haar bevindingen. In deze editie: de nieuwe single A R I Z O N A

A R I Z O N A heeft me meer dan twee jaar in spanning gelaten, maar dit was het wachten waard. Er is een nieuwe single en een nieuw album. Het tweede album van deze electropopband, ASYLUM, stond afgelopen week bij mij op non-stop. Met name de lead single van het album: ‘Problems’. Toevallig ook één van de favoriete tracks van zanger Zach Charles zelf.

Problems

‘Sometimes I can’t tell if anybody really even likes me’, luidt de eerste regel van ‘Problems’. In een interview met Billboard verklaarde Charles dat ‘Problems’ gaat over het omgaan met mentale problemen, en dat de tekst eigenlijk heel depressief is. Maar, zegt hij, door er een energieke, electro popsound bij te maken, is het nog steeds een nummer om op te dansen. Een paradox die erg goed werkt. Praten over mentale problemen en hoe hiermee om te gaan is niet altijd even makkelijk. Muziek kan een belangrijke rol vervullen om dit wel te doen.

Album

Vrij vertaald kan de naam van het album, ASYLUM, twee betekenissen hebben: ‘asiel’ en ‘toevluchtsoord’’. Deze eerste vertaling vind ik negatiever, ik moet meteen denken aan vluchtelingen die er alles aan doen om het land binnen te komen, uiteindelijk alsnog geen asiel krijgen en weggestuurd worden. Met deze plaat wil de band juist een veilige plek creëren, waar mensen naar toe kunnen als ze het even niet meer zien zitten: de tegenovergestelde betekenis dus.

Dus heb jij even behoefte aan die muzikale safe place, zet dan onderstaand album op. De plaat is ook erg fijn om je stresslevel omlaag te brengen, als je even tot over je oren in het werk zit.