Naar homepage
Nieuws

Horeca ondernemer Eric wil duidelijkheid over de terrassen

foto: Kaboompics via Pexels
  1. Nieuwschevron right
  2. Horeca ondernemer Eric wil duidelijkheid over de terrassen

Afgelopen vrijdag belde KX-dj Joy Stempher met Eric, de eigenaar van haar favoriete stamkroeg. Toen was het nieuws nog dat de terrassen op 21 april misschien open mochten, ondertussen is die datum voorlopig opgeschoven naar 28 april. Een domper, maar die extra tijd kan ook van pas komen.

Het afgelopen jaar

Ondertussen zit de horeca alweer een halfjaar op slot en ze kunnen niet wachten om weer open te gaan. Café De Ster van ondernemer Eric Weerkamp heeft het afgelopen jaar ruim acht maanden dicht gezeten. In die periode heeft hij ook niet aan afhaal en bezorgen gedaan.

In die periode besloot Eric om volledig dicht te blijven. Zijn café deed niet aan afhaal of bezorgen, wel staken ze flink wat tijd in het opknappen van de zaak. Schilderen, timmeren en schoonmaken, ondertussen kan Eric geen verf en schoonmaakmiddel meer zien.

Op dit moment maakt Eric gebruik van de steunmaatregelen, maar ondanks dit pakket wordt ook zijn spaargeld flink aangetast. Niet heel gek, want het café is een familiebedrijf met ruim 16 medewerkers die allemaal hun loon moeten ontvangen.

Positief

Ondanks alles blijft Eric enorm positief; 'We pakken alle kansen die we krijgen met beide handen aan. Als we open mogen, al is het met beperkingen, dan doen we dat direct'.

Quote

'Als we open mogen, al is het met beperkingen, dan doen we dat direct.'

Eric Weerkamp

Duidelijkheid

Om straks zonder al te veel problemen open te kunnen gaan hoopt Eric wel op meer duidelijkheid van het kabinet. 'De zaak is klaar, maar ik heb nog geen voorraad. Dat kan ik pas gaan inslaan als ik zeker weet dat ik open mag.'.

Het is een probleem waar niet alleen hij last van heeft. Als de terrassen straks open mogen krijgen de leveranciers het namelijk ontzettend druk. Of het dan lukt om alle horeca in Nederland op tijd te bevoorraden? Dat hoor je in het volledige interview dat KX-dj Joy Stempher met Eric had.