Naar homepage
KX Essential

Serotonin is de nieuwe KX Essential

  1. Nieuwschevron right
  2. Serotonin is de nieuwe KX Essential

Iedere week zoeken we bij KX een nummer uit wat je niet mag missen. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is dat nummer Serotonin van girl in red. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

De Noorse zangeres girl in red is in rap tempo de wereld aan het veroveren. Ze is populair bij veel jongeren en wordt gezien als een icoon binnen de LHBTIQ+ gemeenschap. Maar girl in red maakt ook gewoon hele goede muziek, zoals bijvoorbeeld de KX Essential van deze week Serotonin.

Serotonin is het eerste nummer van het aankomende debuutalbum if i could make it go quiet van girl in red. Co-producer van Serotonin is FINNEAS. Ook hij is laaiend enthousiast. Hij noemde het zelfs al één van de beste nummers die hij ooit heeft gehoord.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Serotonin gaat over de geestelijke gezondheid van girl in red. Niet alleen praat ze over de donkere periodes uit haar verleden, maar ook over dingen waar ze nu nog mee worstelt. Zo gaat het nummer onder andere over haar OCD en de opdringerige gedachten die hierbij komen kijken.

Muzikaal gezien is het nummer ook ijzersterk. Waar Serotonin nog met een rustig gitaarrifje begint, slaat dat in het refrein om in een ruiger geluid. Met zang en rap bouwt girl in red op naar een climax, waardoor je blijft luisteren. Serotonin is meer dan terecht de KX Essential, en een fantastische voorbode voor het debuutalbum van girl in red.

'Serotonin' van girl in red hoor je deze hele week extra vaak op NPO KX. Het debuutalbum 'if i could make it go quiet' komt op 30 april uit.

Serotonin

Wil je meer weten over girl in red? Afgelopen zondagavond was ze co-host bij 'Vera On Track', de show van Vera Siemons op 3FM. Luister de hele show hier terug!