Naar homepage
KX Essential

'Addicted' van Jorja Smith nieuwe KX Essential

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Addicted' van Jorja Smith nieuwe KX Essential

Iedere week zoeken we bij KX een nummer uit wat je niet mag missen. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is dat nummer Addicted van Jorja Smith. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

Addicted

De nieuwe single van Jorja Smith lijkt een nieuwe stap in haar jonge carrière. Enkele jaren geleden werkte ze nog als barista, maar tegenwoordig is de Britse zangere wereldwijd bekend.
Tegenwoordig verkoopt ze de grootste zalen uit en scoort ze hit na hit. Nu lijkt het tijd voor iets nieuws. De r&b-zangeres heeft haar Instagramfeed opgeschoond en ook Addicted klinkt nieuw.

Op haar nieuwe single zingt Jorja Smith over hoe ze de volle aandacht van iemand wil, iets wat diegene haar volgens haarzelf bijna tot niet geeft. Met slechts een paar instrumenten, prachtige teksten en de warme stem van Jorja Smith weet Addicted je aandacht vast te grijpen en niet meer los te laten.

Videoclip

Jorja Smith heeft zelf de videoclip van Addicted mede geregisseerd. Het bijzondere aan deze videoclip is dat die volledig is opgenomen met een webcam.

In de videoclip zien we meerdere versies van de zangeres zingen. Hoewel het nummer zelf qua tekst misschien zwaar klinkt, maakt Jorja Smith in de videoclip vooral heel erg veel lol.

Quote

The video is multiple versions of me singing the song; having fun dressing up, not trying to be too serious and just giving myself more freedom.

Jorja Smith

Je hoort Addicted van Jorja Smith de komende week extra vaak op NPO KX. Check de videoclip van het nummer hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.