Naar homepage
KX Essential

'Mirror' van Sigrid is deze week KX Essential

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Mirror' van Sigrid is deze week KX Essential

Iedere week zoeken we bij KX een nummer uit wat je niet mag missen. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is dat nummer 'Mirror' van Sigrid. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

Mirror

Na twee jaar is Sigrid eindelijk terug met nieuwe muziek. 'Mirror' start met zware catchy beats, gevolgd door de warme stem van Sigrid. In de refreinen komen daar nog eens violen bij die zorgen voor een waar spektakel. Op 'Mirror' wil je gewoon dansen, en de plaat lijkt dan ook meer dan geschikt voor de grote podia's.

Behalve dat 'Mirror' een ontzettend fijn popliedje is, is het ook nog eens een nummer met een prachtige boodschap. Op 'Mirror' zingt de Noorse singer-songwriter over het leren accepteren van jezelf. Sigrid geeft toe dat het misschien een beetje cheesy klinkt, maar uiteindelijk gaat het liedje over oké zijn met jezelf en je leven leren leven.

Quote

'It sounds really cheesy but overall it’s just being ok with being a human and living with it.'

Sigrid via TikTok

Videoclip

De videoclip van 'Mirror' is, zoals we van Sigrid gewend zijn, weer een kunstwerk. Letterlijk zelfs, want Sigrid poseert in de videoclip voor een schilderij. Natuurlijk is de videoclip meer dan alleen statisch poseren, Sigrid danst op allerlei plekken; bij het zwembad, in de sneeuw, in de club, en natuurlijk voor de spiegel.

Naast veel danspasjes, zit de videoclip ook vol met unieke outfits, kleuren en omgevingen.

Komende week hoor je Sigrid extra vaak op NPO KX met 'Mirror'. De videoclip van het nummer check je hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.