Naar homepage
KX Essential

Bazart met 'Anders' is deze week de KX Essential!

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Bazart met 'Anders' is deze week de KX Essential!

Iedere week zoeken we bij KX een nummer uit wat je niet mag missen. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is dat nummer 'Anders' van Bazart. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

Anders

'Anders' is de derde single van het nieuwe album 'Onderweg' van Bazart. De Belgische band werkte tijdens de pandemie druk aan het nieuwe album. Ze zagen alleen elkaar en beleefde een intense periode.

'Anders' begint met mysterieuze geluiden die uiteindelijk overvloeien in de stem van zanger Mathieu Terryn. De coupletten van het nummer zijn wat rustiger en intiemer, maar het refrein is bombastisch en groots.

Met teksten als 'Want dit is anders, maar het voelt alsof ik hier al ben geweest' heeft de band zeker weer een lekkere meezinger te pakken.

Niet alleen 'Anders' is anders, maar ook het nieuwe album 'Onderweg' is anders. Voor de band zelf is het misschien wel het beste album wat ze ooit hebben gemaakt.

Quote

'Het voelt ook aan als het beste album dat we ooit maakten.'

Bazart

Hoewel het album de typische 'Bazartsound' bevat, is er zeker een evolutie te horen van de muziek. Met dit nieuwe album zetten de heren van Bazart de volgende stap in hun carrière. Voor nu kunnen ze niet wachten om weer op te treden. Niet alleen in België, maar ook in Nederland!

Videoclip

Voor de videoclip van 'Anders' reisde de band af naar het zuiden van België. Terwijl de zon lijkt onder te gaan zingt de band ons vanaf een drijvend podium toe. Het resultaat is een mooie en ingetogen videoclip die prima past bij het nummer.

'Anders' hoor je de komende week extra vaak op NPO KX. Het album 'Onderweg' is vanaf nu overal te beluisteren. Dit jaar kun je Bazart bij verschillende podia in België zien, in Nederland check je de vlaamse band in augustus op Lowlands en in oktober in Paradiso.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.