Naar homepage
KX Essential

'Futureproof' van Nothing But Thieves is KX Essential

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Futureproof' van Nothing But Thieves is KX Essential

Iedere week zoeken we bij KX een nummer uit wat je niet mag missen. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is dat nummer 'Futureproof' van Nothing But Thieves. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

Futureproof

Vorig jaar kwam het derde album 'Moral Panic' van Nothing But Thieves uit. Gezien de band nog niet echt op tour kon gaan met dat album, besloten de heren van Nothing But Thieves maar om verder te werken aan nieuwe muziek. 'Futureproof' is de eerste single die uit deze werkzaamheden voort komt.

'Futureproof' gaat over wat je als mens doet om te overleven. Wat betekent het precies voor verschillende mensen en hoe ver zouden zij gaan om dit te bereiken?

Het nummer is iets anders dan we gewend zijn van de Britse band. Er wordt geƫxperimenteerd met triphop. Het nummer begint direct met zware gitaren die eerst nog redelijk rustig zijn, maar naarmate het nummer vordert steeds iets meer de aandacht opeisen. Al met al blijft de band redelijk binnen de lijntjes kleuren.

Videoclip

De videoclip van 'Futureproof' is redelijk simpel. We zien de band in een verlaten fabriekspand dat gehuld is in warm oranje/rood licht. Gedurende de videoclip worden we doormiddel van een drone regelmatig op grote snelheid door het pand gevlogen. We lijken iemand te volgen die op de vlucht is.

Tour

Nederlandse fans van Nothing But Thieves hebben er lang op moeten wachten, maar na drie jaar treed de band op 12 november 2021 eindelijk weer op in Nederland. De show in de Ziggo Dome wordt de grootste headlineshow die de band tot nu toe gaf in Nederland. Het gaat ook de eerste tour zijn waarbij de band hun derde album 'Moral Panic' en natuurlijk de nieuwe single 'Futureproof' live kan spelen.

Voor wie de alternatieve rockband dit jaar niet kan zien, de heren van Nothing But Thieves zijn volgend jaar ook te bewonderen op Pinkpop 2022!

'Futureproof' hoor je deze week extra vaak op NPO KX. De videoclip van het nummer check je hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.