Naar homepage
KX Essential

Barman van WIES is de nieuwe KX Essential

  1. Nieuwschevron right
  2. Barman van WIES is de nieuwe KX Essential

Iedere week zoeken we bij KX een nummer uit wat je niet mag missen. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is dat nummer Barman van WIES. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

In een tijd waarin de kroegen dichtzitten en de barmannen en barvrouwen van Nederland thuiszitten een nummer over de barman uitbrengen. Het lijkt vreemd, maar toch is dat juist iets wat WIES dit jaar besloot te doen. Barman is een ode aan de kroegen en aan de barman. Juist nu we ze niet kunnen bezoeken missen we ze meer dan ooit.

En hoewel het een ode aan de barman is, heeft het eigenlijk niks te maken met de pandemie. Barman is namelijk een liefdesliedje, of beter gezegd een liedje over liefdesverdriet. De hoofdpersoon in Barman zit niet goed in zijn vel en overdenkt al zijn beslissingen in het leven, en vooral die op het gebied van de liefde.

Wat als ik had gevochten voor de liefde van mijn leven? Hoe zou mijn leven er dan uit hebben gezien? De hoofdpersoon komt volgens Jeanne Rouwendaal, de zangeres en gitarist van de band, in een soort vicieuze cirkel. Na het werk gaat de hoofdpersoon namelijk altijd naar zijn kroeg. Hier overdenkt hij zijn leven en raakt hij soms de diepste dalen, maar er is altijd iemand om hem te steunen; de barman.

Door de sluiting van de kroegen heeft het nummer nu een extra laag gekregen. Barman gaat ook meer dan ooit over het verlangen naar onze favoriete barman en onze favoriete kroeg. Ook de leden van WIES missen de kroeg en ze zien hoe zwaar de horeca het heeft. Dankzij een kleine subsidie die ze hebben gekregen, hebben ze nu besloten om, zodra dat weer mag, vier exclusieve intieme akoestische shows te geven in hun favoriete kroegen.

De komende week hoor je 'Barman' extra vaak op NPO KX. Check het nummer hieronder!

Barman