Naar homepage
KX Essential

'Down For Love' van Chef'Special & La Pegatina is KX Essential!

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Down For Love' van Chef'Special & La Pegatina is KX Essential!

Iedere week zoeken we bij KX een niet te missen nummer uit. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is dat nummer 'Down For Love' van Chef'Special & La Pegatina. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

Down For Love

De zomer is officieel op zijn eind, maar Chef'Special en de Spaanse band La Pegatina besloten hem gewoon nog even te verlengen met hun single 'Down For Love'.

Al in 2019 werd het zaadje voor de samenwerking tussen de twee bands geplant. In 2019 trad Chef'Special op tijdens het Rio Babel Festival in Madrid. Hier leerden ze backstage de Catalanen van La Pegatina kennen. Al snel ontstond er een klik en besloten de twee bands om elkaar later dat jaar in Haarlem op te zoeken om aan nieuwe muziek te werken.

Nu is het eerste werk van die samenwerking naar buiten gebracht. 'Down For Love' is zomers, heeft hiphop invloeden en is tweetalig. Het nummer is een liefdesliedje, dat verder gaat dan de normale liefdesliedjes. 'Down For Love' viert namelijk ook de liefde die tussen twee talen, zoals het Engels en Spaans, kan ontstaan.

Voor Joshua Nolet, de frontman van Chef'Special was het maken van 'Down For Love' fantastisch; "In een tijd waarin de wereld begrensd voelde en stilstond was het onwijs fresh om elkaar te vinden in de studio, en vanuit onze verschillende achtergronden samen muziek te maken. 'Down For Love' is het resultaat van het gevoel van verbinding.".

Bij KX zijn we ook dol op deze samenwerking. De komende week hoor je 'Down For Love' daarom extra vaak voorbij komen op KX als KX Essential!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.