Naar homepage
KX Essential

Body And Mind van girl in red is KX Essential!

foto: Jonathan Kise
  1. Nieuwschevron right
  2. Body And Mind van girl in red is KX Essential!

Iedere week zoeken we bij KX een nummer uit wat je niet mag missen. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is dat nummer 'Body And Mind' van girl in red. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

if i could make it go quiet

Na vijf jaar is daar dan het debuutalbum van girl in red; 'if i could make it go quiet'. Marie Ulven, zoals girl in red eigenlijk heet, wordt geroemd om haar eerlijke liedjes. Liedjes over mentale problemen, over het queer zijn en vooral over zichzelf zijn. Ze wist binnen korte tijd een ontzettend grote fan base te creëren, met vooral veel fans uit de LGBTQ+-gemeenschap.

De afgelopen maanden waren erg pittig voor de Noorse singer-songwriter. Ze ging aan de slag met de dwangmatige gedachten die haar leven al lange tijd beheersen. Op haar debuutalbum zingt Marie openlijk en eerlijk over deze strijd en haar zoektocht naar de handleiding van het leven, zelfs als het wel erg donker dreigt te worden. Tegen 3Voor12 Radio zegt de zangeres dat eerlijkheid essentieel is tijdens het schrijven van liedjes.

Quote

‘Het is niet moeilijk om eerlijk te zijn, want ik vind het essentieel in het songschrijven. Ik werk niet met lyrics waar ik niet in geloof.’

girl in red tegenover 3Voor12 Radio

Body And Mind

Op haar nieuwe album is girl in red op zoek naar de handleiding van het leven. Ze probeert te begrijpen wat er gaande is. 'Body And Mind' is onderdeel van de puzzel. Marie ontdekt dat er een verschil is tussen de twee termen. Een gedachte is namelijk een gedachte. Het is niet wat daadwerkelijk in je lichaam gebeurt.

Quote

“Been in the deep end since I realized / There is a difference between body and mind"

girl in red

Het afgelopen jaar leerde de zangeres beter om te gaan met haar 'Body And Mind'. 'Ik heb nu technieken geleerd die helpen de patronen in mijn gedachten te verbreken.'

Op 'Body And Mind' probeert de zangeres zichzelf gerust te stellen. Met behulp van een pakkende beat en eerlijke woorden probeert ze de rust terug te vinden. Het resultaat is een ontzettend eerlijk, en soms wat duister, nummer.

De komende week ga je 'Body And Mind' regelmatig horen op KX. Het complete debuutalbum van girl in red is nu overal te beluisteren.