Naar homepage
KX Essential

'If You Ever Leave, I'm Coming With You' van The Wombats is KX Essential!

foto: The Wombats
  1. Nieuwschevron right
  2. 'If You Ever Leave, I'm Coming With You' van The Wombats is KX Essential!

Iedere week zoeken we bij KX een nummer uit wat je niet mag missen. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is dat nummer 'If You Ever Leave, I'm Coming With You' van The Wombats. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

If You Ever Leave, I'm Coming With You

7 januari 2022, die datum kun je alvast markeren in je agenda. Op die dag komt namelijk het nieuwe album van The Wombats uit. Het album zal Fix Yourself, Not The World gaan heten en bestaan uit twaalf nummers. Eén van die nummers is de nieuwe single If You Ever Leave, I'm Coming With You.

De nieuwe single gaat al snel in je hoofd zitten. Enthousiaste baslijnen, goede drums en een makkelijk te onthouden tekst maken dit nummer nu al tot een echte meezinger. If You Ever Leave, I'm Coming With You gaat over de impact van de pandemie op persoonlijke relaties. De hoofdpersoon is bang om zijn connecties kwijt te raken en doet er alles aan om maar contact te houden.

Nieuwe album

Naast If You Ever Leave, I'm Coming With You zal ook de eerder verschenen single Method to the Madness te horen zijn op het nieuwe album van The Wombats. Van de tien andere tracks weten we nog weinig. Wat we wel weten is dat de band zegt nieuwe genres te hebben verkend en zichzelf weer tot het uiterste te hebben gepusht. Op de al verschenen singles merken we die verandering nog niet echt, maar wie weet wat de overige nummers van het nieuwe album te bieden hebben.

Voor nu genieten wij vooral van de nieuwe single If You Ever Leave, I'm Coming With You en laten we je hem extra vaak horen op NPO KX als KX Essential!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.