Naar homepage
KX Essential

Rue is de nieuwe KX Essential

  1. Nieuwschevron right
  2. Rue is de nieuwe KX Essential

Iedere week kiezen wij bij NPO KX de KX Essential. Dit is een nummer dat je volgens ons echt niet mag missen! Deze week is de KX Essential voor girl in red met ‘Rue’. Deze track hoor je deze week extra vaak op NPO KX!

De Noorse Marie Ulven, beter bekend als girl in red, is misschien nog niet een wereldbekende artiest maar heeft toch nu al een flinke ,en vooral trouwe, fanbase. Ze staat bekend om haar progressieve liedjes waarin ze geen enkel taboe uit de weg gaat en dat geldt ook voor haar nieuwste single; Rue.

Rue gaat over Marie haar strijd met haar mentale gezondheid en het effect wat dat op haar omgeving heeft. Zelf zegt ze het volgende over haar nieuwe single: “I wrote this song for my loved ones who are affected by my mental health. i will always try my best to get better for them, and i am forever grateful for their presence in my life.”

Het nummer is mysterieus door de donkere klanken van de gitaar in het lied, maar ook rond Marie haar stem hangt een waas. Het nummer klinkt volwassener en dat is ook precies wat Marie wil. Nu zij zelf volwassener wordt heeft ze het gevoel dat het ook tijd is voor haar muziek om dat te worden.

Het langverwachte debuutalbum, waar Rue vast en zeker op zal verschijnen, is ondertussen in de maak. Zo vertelde ze NME in April; “The album is still cooking and I want to be sure that I put the best stuff on there. I want it to feel present and close to me. I’ve got plenty of bangers that are still on the table.”

Luister hieronder naar de nieuwe KX Essential, Rue van girl in red.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.