Naar homepage
KX Essential

De nieuwe KX Essential is voor rising star Joesef

  1. Nieuwschevron right
  2. De nieuwe KX Essential is voor rising star Joesef

Iedere week zoeken we bij KX een nummer uit wat je niet mag missen. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is. Deze week is dat nummer Does It Make You Feel Good van de Schotse Joesef. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

Wanneer je als beginnende artiest wordt vergeleken met een grote naam als die van Amy Winehouse, dan weet je dat je muziekcarrière op een goed pad zit. De Schotse Joesef is na Lewis Capaldi the next big thing om in de gaten te houden. En dat bewijst die ook met de KX Essential.

Joesef maakt alternatieve pop met elementen van Motown-soul, hiphop en jazz. Opvallend is dat hij dit allemaal vanuit zijn eigen slaapkamer doet. Van het schrijven tot aan het produceren, Joesef doet het allemaal zelf. Dat de zanger uit Glasgow veelbelovend is was al vroeg zichtbaar. Nog voordat die ook maar één nummer had uitgebracht verkocht die al het beroemde King Tut’s uit.

Zijn eerste EP Play Me Something Nice werd met ontzettend veel lof ontvangen en ook zijn nieuwe EP Does It Make You Feel Good is een regelrechte hit. Op die EP staat ook de KX Essential van deze week; Does It Make You Feel Good. Een nummer wat, voordat het überhaupt gereleased was, al werd uitgekozen voor de soundtrack van FIFA 2021. Dit bewijst nog maar eens dat Joesef iemand is die we in de gaten moeten houden. Een zanger waar we hopelijk nog lang niet van af zijn.

'Does It Make You Feel Good' hoor je deze week extra vaak op NPO KX. De videoclip van het nummer check je hier onder. Deze en alle eerdere KX Essentials van de afgelopen tijd check je via onze Spotify: https://spoti.fi/37gyKrc

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oh trouwens! In maart werd Joesef geïnterviewd door KX-DJ Emma Somsen op de dag dat die optrad in een uitverkochte Cinetol in Amsterdam. Benieuwd naar dat interview? Check hem hieronder!