Naar homepage
KX Essential

A Hero's Death (Soulwax Remix) is de nieuwe KX Essential!

  1. Nieuwschevron right
  2. A Hero's Death (Soulwax Remix) is de nieuwe KX Essential!

Iedere week zoeken we bij KX een nummer uit wat je niet mag missen. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is dat nummer A Hero's Death (Soulwax Remix) van Fontaines D.C. & Soulwax. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

Vorig jaar was die dan; het succesvolle tweede album van Fontaines D.C. Nadat de band in 2019 de wereld in razend tempo wist te veroveren met hun post-punk muziek ging het snel. Met de poëtische teksten van zanger Grian Chatten en het minimalistische geluid van de band weten de heren van Fontaines D.C. uit te groeien tot één van dé toonaangevendste bands in hun genre.

Het nieuwe album van de band is, zoals gezegd, een succes. Opnieuw weten de heren zichzelf uit te vinden en experimenteren ze er lekker op los. Door niet krampachtig te willen voldoen aan de verwachtingen van fans weet de band te verrassen. Paradeplaatje van het album is natuurlijk de gelijknamige single A Hero's Death. Een plaat die gewoon vroeg om een remix, en laat Soulwax daar nou wel voor in zijn.

Over de originele track zeiden de heren van Soulwax het volgende: “Whatever the part of the brain is that sparks the idea for a remix when you hear a great song, even though it doesn’t always work, it was definitely fully functional when we heard ‘A Hero’s Death’,”. Soulwax heeft het nummer omgebouwd tot een heerlijk remix die ervoor zorgt dat je niet stil kan blijven zitten. De komende week hoor je deze remix extra vaak op NPO KX, want hij is de KX Essential!

'A Hero's Death (Soulwax Remix) hoor je deze week extra vaak op NPO KX, en je checkt hem hieronder. Het album 'A Hero's Death' van Fontaines D.C. is nu overal te beluisteren!

A Hero's Death - Soulwax Remix