Naar homepage
KX Essential

'Walk That Walk' van Bakermat & Nic Hanson is KX Essential

foto: Be Yourself Music
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Walk That Walk' van Bakermat & Nic Hanson is KX Essential

Iedere week zoeken we bij KX een nummer uit wat je niet mag missen. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is dat nummer 'Walk That Walk' van Bakermat & Nic Hanson. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

Walk That Walk

In 2013 brak Lodewijk Fluttert, Bakermat, door met zijn zomerhit 'One Day'. Overal klonk de iconische zin 'I have a dream' van Martin Luther King, gevolgd door de beats van Bakermat. Vorig jaar verscheen Bakermat zijn debuutalbum en nu is de Nederlandse dj en muziekproducent terug met zijn single 'Walk That Walk'.

Voor 'Walk That Walk' werkt Bakermat samen met de Amerikaanse artiest Nic Hanson. Het resultaat is een single die je met een grote lach op je gezicht aan het wandelen krijgt. Ritmisch geklap, een fijn baslijntje en een groovy saxofoon zijn de basis van deze nieuwe single.

Volgens de dj en producer is 'Walk That Walk' een mix tussen R&B, house en soul muziek. De samenwerking met Nic Hanson was volgens Bakermat één van de beste muzikale ervaringen tot nu toe.

Quote

'I think you can actually hear the fun we had while making the tune.'

Bakermat

Videoclip

De videoclip van 'Walk That Walk' is, zoals we gewend zijn van Bakermat, weer een pareltje. Sinds enkele jaren speelt een cartoon hond een belangrijke rol in de videoclips van Bakermat. Deze hond heeft de unieke skills van een dj en producer en weet overal een feestje te bouwen.

In de videoclip van 'Walk That Walk' is de dj hond ook weer aanwezig. Eén van zijn beste vrienden is gekidnapt door vreemde wezens. Geheel in stijl van het nummer zien we de hond al wandelend op avontuur gaan. Uiteindelijk komt de hond in een vulkaan terecht waar de vreemde wezens leven.

Benieuwd naar de gehele videoclip? Check hem hieronder! 'Walk That Walk' van Bakermat & Nic Hanson hoor je komende week extra vaak op NPO KX.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.