Naar homepage
KX Essential

Bittersweet is de eerste KX Essential van 2021

  1. Nieuwschevron right
  2. Bittersweet is de eerste KX Essential van 2021

Iedere week zoeken we bij KX een nummer uit wat je niet mag missen. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is dat nummer Bittersweet van Remme. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

Op 12-jarige leeftijd ging Remme ter Haar naar gitaarles. Hij werd verliefd op muziek en al snel begon die met het schrijven van zijn eerste liedjes. Met grote voorbeelden als Fleetwood Mac, Jeff buckley, Justin Bieber en Michael Jackson kun je alleen maar geweldige muziek van deze Nederlander verwachten.

Ondertussen is Remme 21 en timmert hij lekker aan de weg. Op zijn zestiende reisde de Eindhovenaar naar Duitsland waar hij ging werken aan zijn eigen geluid en in het voorprogramma stond van Kovacs en James Morrison. Begin dit jaar was de zanger een van de grote verrassingen op Eurosonic Noorderslag. Zijn debuut was een succes en beloofde veel goeds.

Dat Remme dat succes wil blijven volhouden bewijst hij wel met zijn nieuwe en vijfde single Bittersweet. Die eigen sound van Remme horen we duidelijk terug in dit lied. Opnieuw brengt de zanger namelijk een krachtige popsong te gehoor. Bittersweet is zo’n nummer dat je laat wegdromen naar een andere wereld. Je wordt meegezogen in het verhaal van Remme. Met zijn gouden stem, zorgvuldig uitgekozen instrumenten en een pakkende tekst weet Remme ons helemaal in te pakken. Bittersweet is een genot voor je oren en daarom dopen wij het nummer deze week om tot KX Essential.

‘Bittersweet’ van Remme ga je de komende week extra vaak horen op NPO KX. De videoclip van het nummer check je hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.