Naar homepage
KX Essential

Losers van Balthazar is deze week de KX Essential

  1. Nieuwschevron right
  2. Losers van Balthazar is deze week de KX Essential

Iedere week zoeken we bij KX een nummer uit wat je niet mag missen. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is dat nummer Losers van Balthazar. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

In 2004 werd de Belgische indie-rockband Balthazar geboren. In 2007 verscheen de eerste EP van de heren en drie jaar later in 2010 was daar het debuutalbum Applause. De Belgische mannen werden al snel graag geziene gasten op festivals en stonden dan ook meerdere malen op Pinkpop, Rock Werchter en Lowlands. Vorig jaar kwam het album Fever uit en afgelopen week kondigde de band hun vijfde studioalbum aan; Sand.

Het eerste paradepaartje van het nieuwe studioalbum Sand kwam ook meteen uit, het nummers Losers. Deze single ging er direct met onze harten vandoor en is daarom deze week de KX Essential.

Vanaf de eerste akkoorden pakt Losers je heupen vast om deze heen en weer te laten bewegen. Een funky baslijn, een zwoele stem en wat synthesizers maken het nummer tot een heerlijk nieuw Balthazar nummer.

Losers is groovy, rustig, maar toch ook meeslepend. Het is zo’n nummer dat geschikt is voor ieder moment. Of je het nou luistert tijdens een romantische avond of terwijl je onderweg bent naar je werk. Losers is warm, heeft een diepe bass en is door en door Balthazar.

Je hoort ‘Losers’ van Balthazar deze week extra vaak op NPO KX. Het nieuwe album ‘Sand’ komt op 29 januari 2021 uit. De videoclip van ‘Losers’ check je hieronder.

Balthazar - Losers (Official Video)

Afbeelding: Ben Houdijk