Naar homepage
KX Essential

De nieuwe KX Essential gaat over jezelf zijn

  1. Nieuwschevron right
  2. De nieuwe KX Essential gaat over jezelf zijn

Er is alweer een week voorbij en daarom is het ook weer tijd voor een nieuwe KX Essential. De KX Essential is een nummer wat je volgens ons echt niet mag missen. Deze week is dat god save me, but don’t drown me out van YUNGBLUD. De komende week hoor je dit nummer extra vaak op NPO KX.

Dominic Harrison, zoals YUNGBLUD eigenlijk echt heet, zingt in de nieuwe KX Essential vooral over zelfliefde. Het draait allemaal om jezelf zijn en je niet laten leiden door je onzekerheden. Volgens de Britse zanger is gewoon jezelf zijn het beste wat je kan doen.

Deze boodschap is ook duidelijk te zien in de videoclip. In de clip zien we YUNGBLUD door een depressie gaan, mede door een aantal sleutelfiguren in zijn leven die constante druk op hem uitoefenen en vertellen dat die niet goed genoeg is. Wanneer we Dominic zien kijken naar een pot met pillen en een afscheidsbrief naast zijn bed verschijnt daar opeens een grote teddybeer. Deze vraagt de zanger of het goed met hem gaat en of die mee naar buiten wil. Dit is het duidelijke begin van het eigenlijke nummer. De twee gaan samen de straat op. Hier leert de teddybeer de zanger om zichzelf te zijn en zich niet zoveel aan te trekken van anderen.

Het klinkt misschien als een lieve videoclip, en dat is het ook grotendeels, maar natuurlijk zit er een flink YUNGBLUD sausje overheen. Een teddybeer in een tuigje die tegen een lantaarnpaal begint aan te schuren en op een auto klimt, verschillende dingen die kapot gaan en flinke emotionele uitbarstingen; de videoclip heeft het allemaal.

Over het lied en de videoclip zei YUNGBLUD zelf het volgende: “I loved making this video. I’m excited and I hope it helps people. Everyone has their own inner teddy bear, all you gotta do is just let it out. It might just save your life.”. De videoclip is overigens ook direct het regisseurs debuut van de zanger.

‘God save me, but don’t drown me out’ van YUNGBLUD hoor je de komende week extra vaak op NPO KX. De videoclip van het nummer kun je hieronder checken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Afbeelding: Ben Houdijk