Naar homepage
KX Essential

Nieuwe KX Essential: Believer - Black Honey

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe KX Essential: Believer - Black Honey

Iedere week zoeken we bij KX een nummer uit wat je niet mag missen. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is dat nummer Believer van Black Honey. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

Black Honey is een band die zich niet in een hokje laat proppen. Ze maken muziek in de stijl van energieke elektropop tot alternatieve (indie)rock. Het geluid van de band klinkt alsof Lana Del Rey in een rockband is gestapt en dat is zeker geen verkeerde sound.

In 2014 ontstond de band in het Engelse Brighton. Al snel kwamen de eerste singles en EP's en wist de vierkoppige band de harten te veroveren van menig muziekliefhebber. In 2018 kwam het succesvolle debuutalbum Black Honey uit. 2019 was een mager jaar qua nieuwe muziek, fans moesten het doen met één nieuwe single. 2020 was duidelijk een beter jaar. De band bracht meerdere singles uit en kondigde een tweede album aan. Op dat nieuwe album zal ook de eerste single van 2021 staan; Believer.

Believer maakt ons vooral verward. Waar eerdere singles vol stonden met scheurende gitaren, neemt de band bij de nieuwe single wat gas terug. Believer is duidelijk wat trager qua tempo, maar daarom niet minder lekker. Met de kenmerkende 'oh oh oh oh' weet de band een sfeer te creeëren waarbij je automatisch meebeweegt. De nieuwe single is verrassend en maakt ons nieuwsgierig naar de uiteindelijke sound van het nieuwe album Written & Directed.

'Believer' hoor je de komende week extra vaak op NPO KX. De videoclip van het nummer check je hieronder. Het nieuwe album 'Written & Directed' komt op 19 maart uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.