Naar homepage
KX Essential

Billie Eilish scoort met sinistere Bond-track nieuwe KX Essential

  1. Nieuwschevron right
  2. Billie Eilish scoort met sinistere Bond-track nieuwe KX Essential

Nog maar net achttien jaar oud en nu al de titelsong mogen maken van de nieuwe James Bond-film: Billie Eilish flikte het. Wij konden daarom bij KX niet anders dan 'No Time To Die' benoemen tot de nieuwe Essential.

Eilish maakte het afgelopen jaar een enorme opmars. De Amerikaanse zangeres scoorde megahits als 'Bad Guy' en 'Bury A Friend', speelde op festivals als Coachella, Glastonbury en Lowlands en won maar liefst vijf Grammy's. Opvallend is dat ze, zelfs met dit succes, vrijwel altijd in haar slaapkamerstudio werkt. Daarnaast maakt ze al haar muziek samen met haar broer en producer FINNEAS.

Ook 'No Time To Die' is geproduceerd door FINNEAS, maar voor een Bond-song mag je natuurlijk groots uitpakken. Voor dit nummer werd gebruikgemaakt van orchestrale arrangementen van Hans Zimmer en Matt Dunkley. De gitaargeluiden die te horen zijn komen van niemand minder dan Johnny Mar, gitarist van The Smiths.

Dit is hoe Rudy de nieuwe Essential bekendmaakte:

De ingetogen stem van Eilish is ongewoon voor een Bond-soundtrack; vaak zijn de vocalen juist groots en bombastisch. Wat maakt dat dit nummer dan tóch zo goed past bij de filmreeks? Dat is eigenlijk heel simpel.

Luister hieronder naar het volledige nummer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.