Naar homepage
KX Essential

'Animal' van Will And The People is KX Essential!

foto: Will And The People
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Animal' van Will And The People is KX Essential!

Iedere week zoeken we bij KX een niet te missen nummer uit. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is dat nummer 'Animal' van Will And The People. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

Animal

In tijden van corona zijn veel nummers op bijzondere plekken ontstaan. Animal van Will And The People is ook zo'n nummer. De basis voor het nummer werd bedacht in de keuken van de band, met wat hulp van verschillende grote producers, waaronder Thom Russo (Michael Jackson, Jay-Z en Toto) werd het nummer het beest wat het nu is.

Animal gaat over de cancel culture van tegenwoordig. Volgens de band moeten we wat minder happig op die cultuur zijn en minder hard met elkaar omgaan. Sommige daden horen misschien wel gewoon bij ons gedrag als mens zijnde en dat moeten we erkennen, zonder er een een goed of fout label aan te geven. Zo komt er volgens de band meer acceptatie voor elkaar, wat de samenleving alleen maar dichter bij elkaar brengt in plaats van uit elkaar drijft.

Quote

The Concept of 'Animal' is just acknowledging our primal and carnal instincts that we all have

Will And The People

Nieuwe muziek en touren

De komende tijd staat er voor de band veel op de planning. Zo komt er in november een nieuw album uit. Het album moet volgens de band een beleving worden van de mooie en minder mooie kanten van het leven, maar met als belangrijkste boodschap dat je nooit je hoofd moet laten hangen.

Komend najaar gaat de band op tour in Groot-Brittanniƫ, ook treed de band daar verschillende keren op als support act van Rag'n'Bone Man. In 2022 staat de band ook meerdere keren in Nederland op het podium om hier hun nieuwe album met daarop Animal te laten horen. Komende week hoor je Animal alvast extra vaak op KX als KX-Essential!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.