Naar homepage
KX Essential

RONDÉ pakt met 'Hard To Say Goodbye' KX Essential!

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. RONDÉ pakt met 'Hard To Say Goodbye' KX Essential!

Iedere week zoeken we bij KX een niet te missen nummer uit. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is dat nummer 'Hard To Say Goodbye' van RONDÉ. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

Van schoolopdracht naar groot talent

RONDÉ gaat ondertussen alweer een paar jaar mee. In 2014 ontstond de band uit een schoolopdracht van de Herman Brood Academie. Na een deelname aan de Popronde werd de band met single Run 3FM Megahit en niet veel later 3FM Serious Talent, daarna ging het hard.

Ondertussen werkt de band lekker door. Na twee succesvolle albums verschenen er eind vorig jaar twee nieuwe singles. Dit jaar is 'Hard To Say Goodbye' de eerste nieuwe single, en misschien wel een aanwijzing voor een derde album.

Afkappen van connecties

'Hard To Say Goodbye' draait volledig om afscheid nemen. Volgens zangeres Rikki gaat het daarbij niet alleen om liefdesrelaties, maar ook om vriendschappen en familiebanden. Hoewel je soms weet dat het beter is om afscheid van iemand te nemen, blijft het toch ontzettend lastig. De track komt recht uit Rikki haar hart.

Quote

'Deze track is voor mij heel persoonlijk en hiermee neem ik afscheid van iemand.'

Rikki

Het nummer beschrijft de moeilijke situaties in relaties. Hoe je soms te lang bij elkaar blijft bijvoorbeeld, of hoe je na een breuk toch nog altijd een beetje bij die persoon bent door je gevoelens voor die persoon.

'Hard To Say Goodbye' begint mysterieus en bouwt vervolgens rustig op. Na een tijdje komen er wat fijne gitaren bij en bouwt het nummer uit tot iets groters. Met elektronische effecten en een refrein wat in je kop blijft hangen is dit nummer gewoon af. Het nummer varieert en weet daardoor te verrassen. Ook ons wist het te verrassen, zo erg zelfs dat we hebben besloten om 'Hard To Say Goodbye' deze week extra vaak te draaien als KX Essential!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wil je liever een live versie van het nummer horen? Check dan deze versie die de band speelde in de livebox van 3FM!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.