Naar homepage
KX Essential

Apricots van BICEP is de nieuwe KX Essential

  1. Nieuwschevron right
  2. Apricots van BICEP is de nieuwe KX Essential

Er is weer een week voorbij en dus is het tijd voor een nieuwe KX Essential. De KX Essential is een nummer wat je volgens ons echt niet mag missen! Deze week is dat nummer van BICEP. Apricots is de nieuwe KX Essential. Dit nummer ga je de komende week extra vaak op NPO KX horen.

De carrière van het duo BICEP is op zijn minst bijzonder te noemen. Andrew Ferguson en Matthew McBriar zijn al vanaf kleins af aan vrienden en besluiten in 2008 samen een blog te beginnen. Op deze blog posten ze onder andere lang vergeten muziek edits in de genres disco, Chicago house, Detroit techno en Italo disco.

In 2010 beginnen ze naast hun blog ook zelf met dj’en en het produceren van eigen muziek. Dat begon voornamelijk met singles en EP’s, maar de twee Noord-Ierse mannen brachten in 2017 een debuutalbum uit op het platenlabel Ninja Tune. Na het album werd het qua nieuwe producties even wat stiller aan de kant van de heren. Er kwam in 2018 nog een EP uit en daarna verdwenen de heren twee jaar van de new music radar. Dit jaar zijn ze terug. De eerste twee nummers van het nieuwe album ISLES kwamen dit jaar uit.

Apricots is één van die twee nummers en het is deze week de KX Essentials. Een fantastische elektronische plaat zoals we van het duo gewend zijn. Wat begint als een vrij ingetogen plaat gaat na een mooie opbouw over in een dansbare hit. Apricots is een plaat waar je in kan verdwijnen, verdwijnen naar een andere wereld. Zo’n plaat die je eventjes uit de realiteit sleurt naar een plek waar je gewoon lekker kan losgaan.

Je hoort ‘Apricots’ deze week extra vaak op NPO KX. Het nieuwe album ‘ISLES’ van BICEP komt op 22 januari uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.