Naar homepage
KX Essential

The Knocks, Weezer en Royal & The Serpent pakken de KX Essential!

foto: Facebook The Knocks
  1. Nieuwschevron right
  2. The Knocks, Weezer en Royal & The Serpent pakken de KX Essential!

Iedere week zoeken we bij KX een nummer uit wat je niet mag missen. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is dat nummer 'Sound The Alarm' van The Knocks, Weezer en Royal & The Serpent. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

Sound The Alarm

Voor hun nieuwste single hebben de heren van The Knocks de hulp ingeroepen van Rivers Cuomo, de frontman van Weezer, en Royal & The Serpent. Het resultaat van deze samenwerking is 'Sound The Alarm' een duidelijke mix van de drie unieke geluiden van de artiesten.

'Sound The Alarm' is de swingende elektronische dance beats van The Knocks, de rauwe vocale geluiden van Royal & The Serpent en het herkenbare geluid van Rivers Cuomo. Het resultaat is een plaat die je op standje gehoorschade wil zetten.

Werken met je idolen

The Knocks zijn zelf razend enthousiast over hun samenwerking; 'Het is een eer en geweldig dat wij mogen samenwerken met zulke getalenteerde artiesten.'. Vooral over de samenwerking met Weezer frontman Rivers Cuomo zijn ze erg enthousiast. De heren zijn namelijk ontzettend grote fans van Weezer. Op Instagram deelden The Knocks een DM die ze al in 2018 naar Rivers stuurden. In de DM schrijven ze grote fans te zijn, ook zouden ze graag eens samenwerken. Drie jaar later is het moment dan eindelijk daar!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het resultaat van de samenwerking mag er zeker wezen. Wij zijn zelfs zo enthousiast dat we 'Sound The Alarm' hebben omgedoopt tot KX Essential! De komende week hoor je het nummer daarom extra vaak op NPO KX.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.