Naar homepage
KX Essential

'Words To Live By, Suits To Die In' van Queen's Pleasure is KX Essential!

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Words To Live By, Suits To Die In' van Queen's Pleasure is KX Essential!

Iedere week zoeken we bij KX een niet te missen nummer uit. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is dat nummer 'Words To Live By, Suits To Die In' van Queen's Pleasure. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

Words To Live By, Suits To Die In

Je pakt een goede Britpop act uit de jaren 90, zoals Oasis, voegt daar wat van Kaiser Chiefs en Franz Ferdinand aan toe en besprenkelt het met Hollandse nuchterheid en je hebt de band Queen's Pleasure. De jonge Amsterdamse band heeft in korte tijd de harten van vele mensen weten te stelen en nu plaatsen ze zichzelf met hun debuutalbum 'Words To Live By, Suits To Die In' echt vol in de schijnwerpers.

Het nieuwe album is een cadeautje voor mensen die houden van scheurende gitaren en harde drums. Op het album hebben de heren van Queen's Pleasure het over het leven. Over wat er allemaal wel niet mis is, en hoe dat maar eens anders moet. Een eerlijke, maar keiharde boodschap waarbij het dak er af gaat.

Is het dan alleen maar harde muziek en een afkeuring van de huidige maatschappij? Zeker niet! Queen's Pleasure bewijst dat ze ook iets kleins, rustigs en dromerigs kunnen presenteren. 'To Mirror' is daar een goed voorbeeld van, maar ook bij 'Words To Live By, Suits To Die In' kun je het volume best een standje hoger laten zonder gehoorschade op te lopen.

KX Essential

Nadat we bij KX al 'Empty Occasion', 'Sitter' en 'Panic from Dublin' draaiden, konden we ook niet meer om het album 'Words To Live By, Suits To Die In' heen. Het gelijknamige nummer hebben we gekozen als Essentieel, omdat het eigenlijk een combinatie is van alles wat het album heeft te bieden. De kleine, subtiele geluiden zoals op 'To Mirror', maar ook het wat hardere, agressievere van 'Starlet' zijn terug te horen in het nummer. Met 'Words To Live By, Suits To Die In' geeft Queen's Pleasure duidelijk hun visitekaartje af en wij delen dat visitekaartje maar al te graag op KX.

Komende week hoor je 'Words To Live By, Suits To Die In' extra vaak op NPO KX. Benieuwd naar het hele album? Check het hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.