Naar homepage
KX Essential

'Niets Tussen' van Froukje is KX Essential!

foto: Ben Houdijk/3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Niets Tussen' van Froukje is KX Essential!

Iedere week zoeken we bij KX een nummer uit wat je niet mag missen. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is dat nummer 'Niets Tussen' van Froukje. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

Niets Tussen

Dat Froukje lekker bezig is hoeven we je ondertussen niet meer te vertellen. Er was dan wel een pandemie, maar Froukje heeft in die periode gewoon de weg naar de top gevonden. 3FM Talent, optreden op het kleine aantal festivals wat wel doorgaat en hit na hit scoren.

Haar nieuwste hit bracht Froukje begin deze maand uit. 'Niets Tussen' is een ode aan de liefde, en hoe deze de dagelijkse sleur kan doorbreken. Voor het eerst in een halfjaar voelt ze eindelijk weer iets.

Het nummer heeft een hypnotiserende werking waardoor je niet stil kan blijven zitten. Met de stevige teksten die we van haar gewend zijn, ondersteunt door een goede beat, pakt ze ons helemaal in. Dat was ook helemaal de bedoeling trouwens!

Quote

'Ik wilde dat luisteraars erin worden meegezogen'

Froukje tegenover 3voor12

Videoclip

De videoclip van 'Niets Tussen' is net als het nummer een regelrechte hit! In de videoclip zien we Froukje in een uitvaartcentrum. Froukje bevindt zich tussen twee begrafenissen in. Er wordt op en afgebouwd en Froukje is er omdat ze op de volgende begrafenis zal optreden.

Op het podium ziet ze die ene speciale persoon die haar uit die sleur haalt en weer wat laat voelen. Ze loopt naar haar, actrice Damaris de Jong, toe en zoent haar vol passie en liefde.

Het is een romantische kus op de meest a-romantische locatie, maar dat was ook helemaal de bedoeling vertelt Froukje: 'We wilden een hele a-romantische arena creëren, waarbinnen die kus opeens plaatsvindt. Het symboliseert voor mij de anonimiteit en de dagelijkse sleur, en daarbinnen dat ene romantische moment'.

En hoewel sommige mensen het ongetwijfeld als een statement zullen zien is de kus met een meisje allesbehalve dat. Volgens Froukje gaat het nummer niet over lesbisch of biseksueel zijn, het gaat over de liefde.

Quote

'En dat is toevallig met een vrouw. Laten we alsjeblieft normaliseren dat dit liefde is.'

Froukje tegenover 3voor12

Komende week hoor je 'Niets Tussen' van Froukje extra vaak op NPO KX als KX Essential.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.