Naar homepage
KX Essential

Lost in Translation is de nieuwe KX Essential

  1. Nieuwschevron right
  2. Lost in Translation is de nieuwe KX Essential

Iedere week zoeken we bij KX een nummer uit wat je niet mag missen. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is dat nummer Lost in Translation van de rockband The Neighbourhood. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

The Neighbourhood gaat alweer bijna een decennia mee. In 2011 ontstond de Amerikaanse rockband en begonnen ze aan een fantastisch avontuur. De band wist snel naam te maken en is tegenwoordig eigenlijk niet meer weg te denken uit de rock scene. Dat bewijzen ze ook met hun nieuwe album Chip Chrome & The Mono-Tones met daarop ook de nieuwe KX Essential; Lost in Translation.

Lost in Translation is een heerlijk nummer om te luisteren en dat komt misschien ook wel omdat er stukjes van een ander nummer inzitten. Het nummer bevat namelijk samples van Wish That You Were Mine van The Manhattens. Het iconische begin van dit nummer hoor je duidelijk terug in Lost in Translation, maar dan wel met een sausje van The Neighbourhood.

De mix van de sample van het nummer van The Manhattens en het materiaal van The Neighbourhood is volgens laatsgenoemde ook precies wat de band wil. Het samenbrengen van verschillende genres is iets wat past bij The Neighbourhood. Voeg daar nog een videoclip aan toe die zowel uit de jaren 80 als uit 2090 zou kunnen komen, en je hebt een fantastische plaat van The Neighbourhood.

Je hoort ‘Lost in Translation’ deze week extra vaak op NPO KX. De (bijzondere) videoclip van het nummer check je hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.