Naar homepage
KX Essential

Bastille is deze week KX Essential met 'Distorted Light Beam'!

foto: 3FM/Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Bastille is deze week KX Essential met 'Distorted Light Beam'!

Iedere week zoeken we bij KX een nummer uit wat je niet mag missen. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is dat nummer 'Distorted Light Beam' van Bastille. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

Distorted Light Beam

Bastille heeft ondertussen drie succesvolle albums, verschillende EP's en mixtapes op hun naam staan, maar de band dendert lekker door. De Britse heren zijn druk bezig met een vierde studioalbum. Het eerste voorproefje daarvan is de nieuwe single 'Distorted Light Beam'.

De nieuwe single ligt in lijn met de nieuwe weg die de band sinds de laatste EP lijkt in te zijn geslagen. 'Distorted Light Beam' is namelijk opnieuw een stuk elektronischer, dan eerder werk van de band. Het nummer opent met een donkere elektronische synthbeat die niet zou misstaan in een aflevering van Stranger Things. Vervolgens horen we een bewerkte stem van leadzanger Dan Smith. Naarmate het nummer vordert bouwen ook de instrumenten zich op. In het refrein wordt het tempo verhoogt en worden de beats steeds harder.

Al met al is het nummer meer dan geschikt om op los te gaan in een club, en dat was ook de bedoeling!

Quote

“For us ‘Distorted Light Beam’ soundtracks dancing through some twisted, euphoric futuristic club space,”

Dan Smith tegenover BBC Radio 1

Videoclip

We zijn het ondertussen wel een beetje gewend van Bastille, maar de videoclip van 'Distorted Light Beam' is net als andere videoclips van Bastille een genot om naar te kijken. We zien een alternatieve futuristische wereld, waar mensen doormiddel van een kastje virtueel lijken te verdwalen in hun dromen.

Net als bij het nummer is de sfeer donker en elektronisch. De band wil in de videoclip laten zien dat je in de virtuele wereld kan kiezen wie je wil zijn. Je kunt even ontsnappen aan het echte leven, maar dat is niet zonder gevolgen.

'Distorted Light Beam' hoor je de komende week extra vaak op NPO KX. De videoclip van het nummer check je hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.