Naar homepage
KX Essential

'Oblivion' van Royal Blood is KX Essential!

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Oblivion' van Royal Blood is KX Essential!

Iedere week zoeken we bij KX een nummer uit wat je niet mag missen. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is dat nummer 'Oblivion' van Royal Blood. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

Typhoons

Na vier jaar kwam dit er dit jaar dan eindelijk weer een nieuw album van Royal Blood uit. Met het nieuwe album besloten Mike Kerr en Ben Thatcher het roer flink om te gooien. Met succes, want onze harten zijn opnieuw veroverd dankzij dit dance-rock album.

Het afgelopen halfjaar maakte het Engelse duo ons al lekker met de singles 'Trouble's Coming', 'Typhoons', 'Limbo' en 'Boilermaker'. Eind april kwam het volledige album, bestaande uit elf nummers, uit.

Met 'Typhoons' hadden de heren wat goed te maken, want het tweede studio album 'How Did We Get So Dark?' werd matig ontvangen. Dit kwam misschien wel doordat het duo te voorzichtig was, met 'Typhoons' zijn ze dat volgens henzelf niet.

Quote

“Our second album was a careful step forwards whereas this one is a very confident and joyous leap forwards,”

Mike Kerr tegenover NME

Oblivion

Nadat je op het nieuwel album lekker bent warm gedraaid met 'Trouble's coming' zorgt 'Oblivion' ervoor dat je echt een adrenaline kick krijgt. Het headbang gehalte is met dit nummer ontzettend hoog.

Met 'Oblivion' heeft Royal Blood een fantastische hit te pakken voor de festivals, maar ook op de radio klinkt die ontzettend lekker. Komende week is 'Oblivion' daarom onze KX Essential!

Komende week hoor je 'Oblivion' extra vaak op KX. 'Typhoons' is nu overal verkrijgbaar en hieronder in zijn geheel te beluisteren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.