Naar homepage
KX Essential

Kerstnummer Winter Song van Sam Fender is de KX Essential!

  1. Nieuwschevron right
  2. Kerstnummer Winter Song van Sam Fender is de KX Essential!

Iedere week zoeken we bij KX een nummer uit wat je niet mag missen. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is dat nummer Winter Song van Sam Fender. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

Sinterklaas is het land uit en de eerste KX Essential kersttrack is direct een feit. Deze week is Winter Song van Sam Fender namelijk de KX Essential. Het originele nummer is afkomstig van Alan Hull en Lindisfarne en verscheen al in 1970. Alan Hull is een van Sam Fender zijn grote voorbeelden en Winter Song is al jaren zijn favoriete kersttrack. Hij wou dit nummer dan ook dolgraag coveren.

Over de tekst van het nummer zei de zanger zelf het volgende: “If you listen to the song and the original track the lyrics are actually really poignant and relevant for the time. It's basically a Christmas message of trying to be more empathetic about people who are worse off than you.”

Met de track vraagt Fender niet alleen om wat empathischer te zijn. Voor de lyrics video werkt Fender namelijk samen met de daklozenorganisatie People Of The Streets. Het resultaat is een ontroerende en confronterende videoclip vol met beelden die door daklozen in Groot-Brittanië zijn geschoten. Met zo’n prachtig lied, de geweldige muzikale kunsten van Sam Fender en de aandacht voor een belangrijk doel kunnen wij natuurlijk niet anders dan Winter Song om te dopen tot KX Essential.

Je hoort ‘Winter Song’ van Sam Fender de komende week extra vaak op NPO KX. De lyrics video van het nummer check je hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Afbeelding: Ben Houdijk