Naar homepage
KX Essential

Glass Animals pakken KX Essential met 'I Don't Wanna Talk (I Just Wanna Dance)'

foto: Universal Music (Press)
  1. Nieuwschevron right
  2. Glass Animals pakken KX Essential met 'I Don't Wanna Talk (I Just Wanna Dance)'

Iedere week zoeken we bij KX een niet te missen nummer uit. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is dat nummer 'I Don't Wanna Talk (I Just Wanna Dance)' van Glass Animals. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

Comeback

Vorig jaar waren de heren van Glass Animals daar dan eindelijk weer. In 2018 moest de band een break inlassen nadat drummer Joe Seaward zwaar gewond raakte. Tijdens een fietstocht in Dublin werd de Engelsman aangereden door een vrachtwagen, dit zorgde voor een schedelbreuk en een gebroken been.

Na twee lange en levensbedreigende operaties starte een zware revalidatie, waarbij Joe alles opnieuw moest leren. Vorig jaar, toen Joe voldoende was hersteld, keerde de band terug met hun comeback album 'Dreamland'. Die comeback was zeer succesvol, met 'Your Love (Déjà Vu' en 'Heat Waves' wist de band de hele wereld te veroveren.

De afgelopen maanden was het qua nieuwe muziek rustig bij de band. De heren van Glass Animals waren zich vooral aan het voorbereiden op de hervatting hun grote comeback tour, die door corona ruw werd onderbroken. De tour is ondertussen weer hervat, en dat besloot de band te vieren met een nieuwe single; 'I Don't Wanna Talk (I Just Wanna Dance)'.

I Don't Wanna Talk (I Just Wanna Dance)

Bij het horen van het recente album 'Dreamland' konden wij al niet blijven stilzitten, maar 'I Don't Wanna Talk (I Just Wanna Dance)' maakt dat nog lastiger. De nieuwe single klinkt ontzettend vrolijk en opgewekt en is er eentje waarbij je gewoon wil dansen. Met 'I Don't Wanna Talk (I Just Wanna Dance)' weten de heren van Glass Animals de zomer tenminste mentaal gezien nog een poosje voor ons te verlengen.

Je hoort 'I Don't Wanna Talk (I Just Wanna Dance)' komende week extra vaak op NPO KX als KX Essential. In mei 2022 kun je Glass Animals checken in Paradiso en TivoliVredenburg.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.