Naar homepage
KX Essential

American Cliché is de KX Essential

  1. Nieuwschevron right
  2. American Cliché is de KX Essential

Iedere week zoeken we bij KX een nummer uit wat je niet mag missen. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is dat nummer American Cliché van FINNEAS. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

Bij KX zijn we een ontzettend grote fan van FINNEAS, we draaien zijn muziek dan ook regelmatig. En dat is niet alleen de muziek die hij zelf zingt, want FINNEAS is ook producer. Zo maakte hij onder andere muziek voor zijn zusje Billie Eilish, maar ook voor Justin Bieber, Demi Lovato, Celeste en vele anderen. Op dit moment heeft hij al zes Grammy's in huis en dit jaar is hij opnieuw voor drie Grammy's genomineerd. De prijzenkast van de 23-jarige Amerikaan begint dus lekker vol te raken.

Van zijn eigen muziek verwachten fans altijd veel. De lat ligt hoog, maar met American Cliché springt FINNEAS makkelijk over deze lat heen. Hij weet ons zelfs enorm te verrassen. De zanger staat namelijk nog al bekend om zijn wat zwaardere en langzamere tracks, maar American Cliché is alles behalve dat.

Al vanaf het begin weten de zware blazers en herkenbare baslijn je aandacht te grijpen, om deze vervolgens niet meer los te laten. Muzikaal gezien klinkt het alsof je wordt meegenomen naar het oude Frankrijk. Ook niet heel gek, want FINNEAS zingt ook over een 'French Café'. Opnieuw brengt FINNEAS ons een liefdesliedje, maar dit keer met een catchy deuntje en een tekst om mee te zingen. American Cliché is alles behalve een cliché, en daarom meer dan terecht de KX Essential van deze week.

Je hoort 'American Cliché' deze week extra vaak op NPO KX. Het nummer zal ook verschijnen op het debuutalbum van FINNEAS, wat later dit jaar verschijnt. Check de lyrics video van 'American Cliché' hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.