Naar homepage
KX Essential

Coldplay pakt de laatste KX Essential van het jaar

  1. Nieuwschevron right
  2. Coldplay pakt de laatste KX Essential van het jaar

Iedere week zoeken we bij KX een nummer uit wat je niet mag missen. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is Flags van Coldplay de KX Essential. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

Vorig jaar kwam Coldplay na bijna vijf jaar terug met een berg aan nieuwe muziek. Everyday Life was, zoals bij zoveel van de albums van Coldplay, muzikaal gezien een vernieuwende richting voor de heren. Zoals dat wel eens kan voorkomen hadden de heren eigenlijk te veel nummers en dus belande er een aantal in de ijskast. Eentje daarvan, Flags,werd eerder al ontdooid als bonus materiaal voor de Japanse uitgifte van Everyday Life. Nu is die single ook voor de rest van de wereld uitgebracht.

Flags is duidelijk geschreven voor het album Everyday Life. Een dromerig gitaarriedeltje, een baslijntje en een akoestische gitaar brengen ons al snel in een relaxende sfeer. Als vervolgens Chris Martin dan ook nog zijn zweverige stem inzet kunnen we alleen maar wegdromen bij dit nummer.

Flags vertelt hoe vlaggen en grenzen mensen niet kunnen verdelen. Het is een dromerig liedje wat gaat over het beste uit jezelf halen en volledig jezelf durven zijn. Met teksten als “But you don;t need no flags to tell you who you are” en “And I don’t need flags to know you’re really something” gaat dit nummer over jezelf kunnen zijn zonder jezelf op te sluiten in een hokje of te scharen onder een bepaalde vlag. Flags is een heerlijk en inspirerend liedje dat, vooral in deze tijd, energie geeft voor de toekomst.

'Flags' van Coldplay ga je de komende week extra vaak horen op NPO KX. Check het nummer ook hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.