Naar homepage
KX Essential

'Mr. Blue Sky' van Lucas Hamming is KX Essential!

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Mr. Blue Sky' van Lucas Hamming is KX Essential!

Iedere week zoeken we bij KX een nummer uit wat je niet mag missen. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is dat nummer 'Mr. Blue Sky' van Lucas Hamming. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

Mr. Blue Sky

Eerder hoorde je al de singles 'Falling' en 'Move Like This' van Lucas Hamming op NPO KX en nu is 'Mr. Blue Sky' nieuw op KX. Het nummer heeft dezelfde titel als dat bekende nummer van Electric Light Orchestra. Daarmee is dan ook wel elke vergelijking benoemt, want in alle andere opzichten is 'Mr. Blue Sky' van Lucas Hamming anders!

Lucas schreef het nummer voor de pandemie toen hij op Bali was. Het nummer moest een echt feestnummer zijn, maar toen de pandemie uitbrak besloot Lucas om 'Mr. Blue Sky' even in de ijskast te zetten. Nu er weer iets meer kan noemt Lucas het zelf een passend 'Pre-lockdown party anthem'.

Nieuw album

'Mr Blue Sky' is samen met 'Falling' en 'Move Like This' een voorproefje op het derde album van Lucas Hamming. Het nieuwe album zal POSTPONED gaan heten en verschijnt in oktober. In november plakt Lucas er direct een clubtour achteraan.

Het nieuwe album zal anders zijn dan zijn eerder verschenen albums. De titel, POSTPONED, is een knipoog naar de afgelopen tijd.

Quote

'Alles werd uitgesteld, de wereld stond in de wachtstand. En ik maakte ondertussen een album dat ik ook steeds maar weer vooruit moest schuiven.'

Lucas Hamming

Ondertussen kan Lucas niet wachten om zijn nieuwe muziek aan de wereld te laten horen.

Komende week hoor je 'Mr. Blue Sky' alvast extra vaak op KX als KX Essential. Het nummer check je hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.