Naar homepage
KX Essential

Alfie Templeman pakt KX Essential met 'Wait, I Lied'!

foto: Blackksocks
  1. Nieuwschevron right
  2. Alfie Templeman pakt KX Essential met 'Wait, I Lied'!

Iedere week zoeken we bij KX een nummer uit wat je niet mag missen. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is dat nummer 'Wait, I Lied' van Alfie Templeman. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

Alfie Templeman

In 2018 begon Alfie Templeman zijn carrière met een vliegende start. Zijn debuut EP Like an Animal werd lovend ontvangen en ook de drie ep's die de Britse zanger daarna de wereld in slingerde waren succesvol.

Ondertussen zijn we 3 jaar verder. Alfie is ondertussen 18 en bracht begin deze maand zijn tweede album uit; Forever Isn't Long Enough. Een mini album, want op de plaat zijn maar acht nummers te vinden. Maakt dat uit? Zeker niet, want alle acht de nummers zijn een cadeautje voor de oren.

Eerder hoorde je al Shady en Forever Isn't Long Enough op NPO KX en nu pakt de indie artiest zijn eerste KX Essential met Wait, I Lied.

Wait, I Lied

'Wait, I Lied' heeft een ontzettend catchy melodietje. Dat melodietje kwam in Alfie Templeman zijn hoofd te zitten terwijl hij in het ziekenhuis lag en bleef daar maar hangen. Vervolgens deed Alfie er alles aan om dat melodietje in een nummer te perfectioneren.

Quote

'It took 50 mixes to get it right.'

Alfie Templeman tegenover Apple Music

Na 50 keer was het dan eindelijk goed. Het refrein was eindelijk zoals Alfie het wou en het melodietje kon eindelijk uit zijn hoofd.

Deze week hoor je 'Wait, I Lied' extra vaak op NPO KX. Het album 'Forever Isn't Long Enough' is nu overal te beluisteren. De videoclip van 'Wait, I Lied' check je hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.