Naar homepage
KX Essential

1 Stap Uit Het Donker van GIAN is KX Essential!

foto: Alifya Al-Hazari
  1. Nieuwschevron right
  2. 1 Stap Uit Het Donker van GIAN is KX Essential!

Een frisse lentenacht in 2018 was het startschot van de band GIAN. Het duo bestaande uit Johnny Ray en Eddie Dukan begon met 'Hennessy' aan hun carrière. Drie jaar later maken de heren nog steeds unieke Hip-hop/pop muziek en de nieuwe KX Essential '1 Stap Uit Het Donker' is daar een geweldig voorbeeld van.

GIAN

Het Rotterdamse duo GIAN (Good Intentions Always Needed) valt op in Nederland. In 2020 werden ze uitgeroepen tot 3FM Talent en ontvingen ze een nominatie voor de MTV Push Award. Afgelopen jaar waren ze samen met S10 ook genomineerd voor een 3FM Award.

Een bijzondere presentatie, helemaal omdat de twee nooit hadden verwacht om ooit muziek te gaan maken. Johnny was na een avondje uit de studio ingedoken en stuurde Eddie de volgende dag een demo die hij had gemaakt, vertelt Eddie tegenover VICE. Eddie was direct enthousiast: 'Damn, wat is dit? Ik wilde meer horen!'

Quote

'We beseften toen dat dit weleens iets speciaals kon worden.'

Eddie tegenover VICE

Na drie nummer te hebben opgenomen beseften de heren dat dit wel eens iets speciaals kon worden. Ze doken de rest van de zomer de studio in en gaven zich volledig over aan deze nieuwe stap in hun leven.

1 Stap Uit Het Donker

KX Essential '1 Stap Uit Het Donker' werd geschreven in een uitzichtloze periode waarin optreden niet mogelijk was en het leven, ook voor de mannen van GIAN, even stilstond. Het duo zocht naar inspiratie in hun eigen persoonlijkheden en werkte stilletjes door aan nieuwe muziek.

Het afgelopen jaar heeft ze geleerd dat je nooit eenzaam zult zijn als je de kunst van alleen zijn leert beheersen. GIAN durft nu meer dan ooit zich bloot te geven. Zo bloot zelfs dat de mannen hebben besloten om niet meer onder hun pseudoniemen te werken. Vanaf nu treden Navarone en Isaï met hun echte voornamen naar buiten.

De komende week hoor je '1 Stap Uit Het Donker' extra vaak op NPO KX. De videoclip van het nummer check je hieronder. Wil je GIAN live zien? Begin juli treedt het hip-hop/pop duo op in de Melkweg & BIRD Rotterdam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.