Naar homepage
KX Essential

Morning Sun van Goldkimono is KX Essential

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Morning Sun van Goldkimono is KX Essential

Iedere week zoeken we bij KX een nummer uit wat je niet mag missen. Een nummer wat ontroerd, laat lachen, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is dat nummer Morning Sun van Goldkimono. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

Na gespeeld te hebben in de band Leaf en muziek te hebben geschreven voor Krystl en Anouk, besloot Tienus Konijnenburg een nieuw project te starten: Goldkimono. Het project werd geboren in Californië. Tienus werd geïnspireerd door de zon, de golven en 90's hiphop. Met een gehuurde gitaar en een laptop besloot hij muziek te gaan maken.

Dat Goldkimono is geïnspireerd door Californië merk je aan alles. De muziek neemt je mee naar een warm strand waar je, met een cocktail in de hand, langzaam de zon ziet ondergaan in de zee.

Ook KX Essential Morning Sun is zo'n track die je naar de zomer doet verlangen. Met een catchy gitaarlijntje, een paar elektronische invloeden en subtiele drums weet Goldkimono een ontzettend fijne track neer te zetten.

'Morning Sun' van Goldkimono ga je de komende week extra vaak horen op NPO KX. Check het nummer hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.