Naar homepage
KX Essential

'Move Like This' is de nieuwe KX Essential

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Move Like This' is de nieuwe KX Essential

Iedere week zoeken we bij KX een nummer uit wat je niet mag missen. Een nummer wat ontroerd, zorgt voor een lach, rust geeft of je juist helemaal uit je plaat laat gaan. Een nummer wat volgens ons echt het luisteren waard is en wij daarom omdopen tot de KX Essential. Deze week is dat nummer Move Like This van Lucas Hamming. Je gaat dit nummer de komende week extra vaak horen op NPO KX.

Al van jongs af aan is Lucas Hamming bezig met het maken van muziek. Op de middelbare school speelde hij in verschillende bandjes en in 2009 was hij te zien in de Nederlandse film Love of Loser, waarin hij ook zong.
Na de middelbare school ging hij studeren aan het Conservatorium van Amsterdam. Zijn carrière nam een vlucht toen hij in de finale terecht kwam van De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Hierna werd die onder andere nog uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

Na twee succesvolle albums komt er dit najaar een derde album. Dit album zal een stuk meer poprock zijn, en de eerste twee singles bewijzen dat. Die zijn volgens Lucas "gewoon écht écht poppy". Naast eerder verschenen single Falling, zal ook de KX-Essential Move Like This op het nieuwe album verschijnen.

We kennen Lucas Hamming als een rock artiest, maar met Move Like This experimenteert die dus met pop. Het resultaat mag er zijn; een catchy en vlotte track waarop je gewoon wil dansen.

Je hoort 'Move Like This' van Lucas Hamming deze week extra vaak op NPO KX, de videoclip van het nummer check je hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.