Luisteren

NPO KX is in heel Nederland te beluisteren via DAB+, 3FM.nl/kx en de 3FM app. Op deze pagina vind je alle manieren waarop je NPO KX kan beluisteren.

DAB+

NPO KX is in heel Nederland te ontvangen via DAB+. DAB+ is de digitale versie van FM, maar met een groter aanbod aan zenders. DAB+ is net als FM gratis te ontvangen, maar je hebt hiervoor wel een DAB+ radio nodig.

NPO KX vind je (net als de andere NPO-radiozenders) via kanaal 12C, met een frequentie van 227,36 MHz.

VIA 3FM.NL/KX

Via de website van NPO KX kun je natuurlijk luisteren naar NPO KX. Klik onderin de site op de PLAY knop die te zien is op de donkere balk. Wil je uitzendingen of fragmenten terugluisteren? Deze vind je onder de knop 'Gemist'. Onder de knop 'Gedraaid' kom je erachter welke nummers wij hebben gedraaid.

VIA DE 3FM APP

Met de 3FM app op je telefoon neem je NPO KX altijd en overal mee naartoe. Klik in de 3FM app op themakanalen en kies NPO 3FM KX om direct naar ons te luisteren. De 3FM app is gratis te downloaden via de App Store en Google Play store.

IOS ANDROID

IN DE AUTO

Hoewel NPO KX niet te beluisteren is via FM, kun je ons wel ontvangen in je auto. Zo zijn er steeds meer auto's met een DAB+ radio, maar ook zonder kan je in de auto naar KX luisteren. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is de 3FM APP, een werkende internetverbinding en een aux kabeltje.

(SMART)TV

Heb je een SmartTV? Dan kun je NPO KX via de NPO Start app beluisteren. Start de app, ga onderaan naar 'radio', en kies voor NPO 3FM KX.

Ook als je geen SmartTV hebt kun je NPO KX ontvangen. Hiervoor heb je wel een Google Chromecast of Apple TV nodig. Ook op deze apparaten kun je de NPO Start app downloaden.