Naar homepage
Amersfoort

TRAINING MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING InCompany

Streefbedrag
€ 2.250,00
caret down

€ 0,00

Training: ‘Gewoon DOEN!’ met het simulatiespel: ‘Stappen door de meldcode’ (Incompany) (Voor een open inschrijving ga je naar de andere actiepagina om je per persoon aan te melden)

Dit jaar zet 3FM Serious Request zich samen met Het Vergeten Kind in voor de 100.000 vergeten kinderen die opgroeien in gezinnen met heftige problemen. In de week voor Kerst van 18 t/m 24 december staat het Glazen Huis in De Nieuwe Stad in Amersfoort, waar wij met Fabriek69 kantoor hebben. De missie van Het Vergeten Kind sluit volledig aan bij onze missie. Dus wij gaan helpen! Door twee trainingen te geven die aansluiten bij de actie. Doe je mee? Onze opbrengst gaat volledig naar Serious Request. En natuurlijk brengen we tussendoor een bezoek aan het Glazen Huis om de opbrengst te overhandigen!

Over 3FM Serious Request 2022

‘Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen die opgroeien in gezinnen met heftige problemen. Denk daarbij aan psychische stoornissen, verslaving of grote schulden. Als gevolg hiervan worden deze kinderen verwaarloosd of mishandeld. Soms is de situatie zo onveilig dat ze uit huis worden geplaatst. De trauma’s laten diepe sporen na. Kinderen voelen zich daardoor ongewenst, ongeliefd en eenzaam.

Met 3FM Serious Request willen we kinderen laten zien dat zij wel liefde en aandacht waard zijn. Dat doen we door dit jaar in actie te komen voor Het vergeten Kind. Zij halen kinderen uit hun negatieve leefklimaat, waardoor ze in een fijne omgeving even gewoon kind kunnen zijn. Tijdens speciaal georganiseerde activiteiten overladen getrainde begeleiders de kinderen met positieve aandacht, waardoor ze zich veilig voelen, zichzelf durven te zijn en zich kunnen ontplooien. Omringd door leeftijdsgenootjes ervaren kinderen dat er lotgenoten zijn, waardoor ze zich minder schamen voor hun thuissituatie.’

Leren, Oefenen en Ervaren!
​Dat zijn de drie kenmerken die centraal staan tijdens de training Gewoon Doen! De aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling is de verantwoordelijkheid van professionals die werken in het onderwijs, zorg en welzijn. We geven een training waar deelnemers zich op kunnen inschrijven (open inschrijving) en een training waar een team of organisatie zich op in kan schrijven (in company training in Amersfoort)

In de ochtend starten we met kennis en ervaring opdoen over de impact van kindermishandeling en huiselijk geweld en maken daarna de overstap naar het volgen van de stappen van de meldcode. Dat gaan we doen met het interactieve en praktische spel “Stappen door de Meldcode” van Fabriek69. Dat doe je aan de hand van een casus uit de praktijk.

Aan het einde van de training kun je de signalen in kaart brengen, adviezen vragen en gesprekken met ouders over signalen voeren. Je weet welke stappen je moet zetten volgens de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling en ook hoe je dat moet doen. Deze training sluit aan op de meest recente ontwikkelingen en is SKJ geaccrediteerd voor 6 punten.

Datum                     : woensdag 21 december 2022

Plaats & locatie     : Brabantsestraat 17, De Nieuwe Stad, Amersfoort (de plek waar Het Glazenhuis staat)

Prijs in company              : € 2250,- (incl. lunch) (Vanwege deze actie wordt er geen BTW in rekening gebracht)

=> De opbrengst gaat volledig naar het Vergeten Kind

=> 8 – 10 deelnemers per training

Tijd                           : 09.30 tot 16.30