Naar homepage
Hoogwoud

In stilte dineren voor ALS!

Streefbedrag
€ 4.000,00
caret down

€ 6.325,00

Als het maar niet ALS….

Dat dachten we toen mijn moeder afgelopen zomer moest laten
onderzoeken waarom ze al een tijdje bepaalde klachten had. Maar waar we al bang voor waren werd bevestigd: Ze kreeg de diagnose ALS. Met als dure naam Amyotrofische Laterale Sclerose; een dodelijke zenuw/spierziekte. Ieder jaar komen er in Nederland ongeveer 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er net zoveel. Dat betekent dat ieder jaar duizenden gezinsleden, vrienden, familie en collega’s van dichtbij te maken krijgen met deze mensonterende ziekte. Een kansloze ziekte ook, want er is nog geen medicijn of behandeling. Bizar toch? De wetenschap kan al zoveel maar in dit geval staan ze nog voor vele raadsels. Dus toen ik hoorde dat Serious Request dit jaar in het teken staat van Stichting ALS, moest ik daar iets mee! Een opvallende actie opzetten die mensen aan het denken zet en hopelijk laat doneren. Zodat er heel veel wetenschappelijk onderzoek kan worden gedaan naar de oorzaak, genezing en behandeling van ALS. Voor mijn moeder zal het te laat zijn, maar er moet hoop zijn voor iedereen die in de toekomst nog te maken krijgt met deze waardeloze, afschuwelijke, kansloze ziekte.

Eén van de symptomen van ALS is dat je steeds meer moeite krijgt met praten en uiteindelijk een spraakcomputer nodig hebt om te communiceren. Na een brainstorm sessie met vriendinnen was het idee geboren: we organiseren een stilte diner! Hoe indrukwekkend zou het zijn om met een groep mensen bij elkaar te zijn tijdens een diner in huiskamersetting en al die tijd niet te praten? Het moet absoluut geen zwaar beladen avond worden, dus natuurlijk staat er wel een lekker muziekje aan en kunnen de gasten met elkaar schrijven via kladpapier. Vanaf het dessert mag iedereen weer in gesprek, omdat we het ook belangrijk vinden dat ervaringen en gevoelens kunnen worden gedeeld.

Stilte 3 gangendiner in eenmalig restaurant te Hoogwoud

Datum: Maandag 18 december van 17.00-19.00 uur en van 19.30-21.30 uur. Kosten: Startbedrag € 50,- per persoon (inclusief drankjes)

Alle tafeltjes voor het diner zijn inmiddels volgeboekt. Maar natuurlijk kun je onze actie sponsoren. Elke gift is welkom!

Liefs van Manon, Jolande, Jolein en Ilse

Manon Kleijn

Actievoerder

Deel deze actie

facebookF

Deel op Facebook

X

Deel op X

whatsapp

Deel op Whatsapp

Sponsoren

Sven en Annelies Bouwmeester

|

€ 15,00

Suc6 met jullie actie toppers!

|

€ 10,00

Geen bericht ingevuld.

Loes en Jim

|

€ 45,00

Toegift

Merel

|

€ 15,00

Geen bericht ingevuld.

Doneer aan deze actie!

Reinier hofman

|

€ 50,00

Veel succes met jullie actie!

Jos en Trudie Loos

|

€ 30,00

Ieder jaar doneren we een goed doel inplaats van kerstkaarten. We hoorden van dit prachtige initiatief, dus wisten we het ook deze keer voor ALS.

anoniem

|

€ 15,00

Geen bericht ingevuld.

Cees en Irmgard Pelt

|

€ 25,00

Lieve Manon en Ed, wat een prachtig initiatief. Wat zal moeder Magda trots op jullie zijn. Sterkte met alles. Lieve groetjes van ons.