Herman Hofman

Za, zo: 16:00 tot 19:00

Nu op 3FM: -

Herman (AVROTROS)

Al vanaf de wieg is Herman bezig met opnameapparaatjes. Die ervaring klinkt door in zijn programma's als dj! Zaterdag- en zondag van 16:00 tot 19:00 begeleid Herman jouw weekend met de fijnste muziek. Of je nu een lui weekend voor de boeg hebt of op pad bent: je doet het met de allerbeste tracks aan je zijde.

Herman Hofman

Volg Herman Hofman

Herman Hofman

Al vanaf de wieg is Herman (1986) bezig met opnameapparaatjes (ja, daar zijn foto's van). De bandrecorder is zijn favoriete speelgoed, nog voordat hij kan praten. Zijn moeder schrijft in zijn fotoalbum dat hij dól is op knopjes en de geluidjes die daaruit komen.

Lees verder

Ook de liefde voor muziek zit er al vroeg in. Zijn ouders luisteren eigenlijk alleen maar naar klassieke muziek en dat bevalt de kleine Herman best goed. Met een hoop pijn en moeite spaart hij een walkman bij elkaar, waar hij hele dagen klassieke muziek op draait, van een bandje. Wat later ontdekt Herman popmuziek en inmiddels maakt het hem geen hol meer uit of het metal, klassiek of commerciële pop is: hij houdt van alles.

Op de middelbare school wil Herman nog steeds graag radiopresentator worden. Tijdens een beroepskeuzetest vult hij drie dingen in: piloot, leraar en radiopresentator. Hij heeft alleen géén idee hoe dat moest, radiopresentator worden.

Totdat Coen Swijnenberg in zijn toenmalige programma Swijnenstal kaartjes weggeeft voor de Zilverrail. Toenmalig Koningin Beatrix – daar is ze – was 25 jaar koningin en dat moest gevierd worden. Tien dagen lang rijdt er een speciale trein door Nederland met tien wagons – allemaal met een ander thema, waaronder een met radio maken bij 3FM.

De jonge Herman stuurt een smsje naar 3333, wordt teruggebeld en wint twee kaartjes. Onder toeziend oog van Corne Klijn maakte hij zijn eerste echte radioprogramma. Vanaf dat moment gaat het hard met Herman als aspirant radiomaker. Een goede vriend wijst hem erop dat een gezamenlijke kennis bij de lokale omroep van Ridderkerk (Radio Ridderkerk) werkt en wellicht iets kan betekenen. Na een hoop geoefend te hebben in één van de studio's, is het nog steeds niet om aan te horen, maar krijgt Herman toch een programma.

Er volgt een verhuizing naar Dordrecht en daarmee ook naar een nieuw radiostation: Drechtstad FM. Elk vrij moment dat hij heeft, brengt Herman door in de studio. Z'n studie wordt afgekapt en hij stort zich volledig op het radiomaken. Talloze bijbaantjes houden hem overdag in leven; 's avonds maakte hij radio.

Echt een station waar de liefde voor muziek het hoogste goed is en waar je alle vrijheid krijgt die je je nodig hebt, vindt Herman bij KX Radio. Met de juiste coaching en handvatten ontwikkelt Herman zich meer en meer. Eerst in een ochtendprogramma en later in het middagprogramma.

In 2012 mag Herman aan de slag bij de 3FM Radio-DJ School, waar hij niet veel later een eigen programma krijgt. Iedere donderdag- op vrijdagnacht is hij tussen 1:00 en 4:00 uur te horen met Herman. Daarnaast presenteert hij sinds 2015 iedere zondagmiddag een programma. Goed bezig, die Herman.

Herman maakt je weekend extra muzikaal op zaterdag en zondag van 16:00 tot 19:00.

Fragmenten

Uitzendingen

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen