Meer NPO

Frank van der Lende

Frank van der Lende

Frank (1988) is Frank. En daar is –ie verdomde blij mee. Al wordt hij in de wandelgangen van 3FM constant 'Hoitjes' genoemd. Waarom? Omdat –ie dat altijd zegt bij binnenkomst in de studio. 'Hoitjes'.

Voordat hij voet aan de grond kreeg in Hilversum, wandelde Frank rond in Uithoorn. Daar begon 'ie op zijn zestiende met het programma Een Uurtje Ellende met Frank van der Lende op het lokale radiostation van Uithoorn: Rick FM. Een en al ellende was dat.

Langzamerhand werd Frank wat bedrevener in het fenomeen dat radio maken heet. Op de School voor Journalistiek in Utrecht ging het experimenteren verder. En niet alleen op ’t gebied van radio. Ook qua vriendinnetjes, drank en feestjes. Op zijn achttiende vertrok hij dan ook naar Amsterdam om daar zijn vleugels uit te slaan en zich onder te dompelen in het leven.

Met de trein uit Amsterdam kwam deze lange lijs zes jaar geleden aangezweefd in het Hilversumse. Via BNN University werkte hij voor alle programma’s van BNN op 3FM. Denk aan de Coen en Sander Show, Open Radio met Timur en Ramon en @Work. Ook op Radio 1 was Frank niet weg te slaan. Live-verslag doen voor BNN Today tijdens de Nijmeegse Vierdaagse, 3 weken lang elke dag radio maken vanaf een boot en sinds september 2012 zijn eigen programma op Radio 1: Nachtbrakers.

En die titel slaat de spijker op zijn kop. Want dat is exact wat Frank het liefst doet. Nachtbraken. Nachten lang in de kroeg zitten en sterke verhalen vertellen, slenteren door de Amsterdamse straten, terwijl mensen alweer naar hun werk gaan en thuis nog een drankje te drinken om ‘het af te leren’.

Vandaar dat –ie ook hier op 3FM de avond voor zijn rekening neemt. Je hoort Frank maandag tot en met donderdag van 18:00 tot 21:00. Luisteren is genieten en genieten is luisteren.

Shows

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen

Als je deze optie kiest worden je gegevens opgeslagen in een cookie. We gebruiken deze cookie alleen zodat je deze gegevens niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen.

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement